Dio ste dijaspore Zapadnoga Balkana u Europskoj uniji? Zanima vas jačanje ekstremne desnice ili radikalizma?

Kakve to posljedice ima po okruženje u kojem živite? Na koje se sve načine baš vi možete boriti protiv tih utjecaja?

KOGA TRAŽIMO

Umjetnike, borce za ljudska prava, influencere na društvenim mrežama, blogere, novinare i druge “dobre glasove koji se daleko čuju”, u Berlinu, Beču i Zagrebu.


Pridruži nam se!

* Zvaničan jezik na događajima je engleski.


ŠTO ŽELIMO POSTIĆI

Želimo proizvesti kreativne sadržaje koji će učinkovito ojačati lokalne zajednice unutar dijaspore Zapadnoga Balkana u EU u borbi protiv političkoga i vjerskog ekstremizma.

ŠTO JE INICIJATIVA “RESONANT VOICES”

Inicijativa “Resonant Voices” želi potaknuti raznoliku skupinu aktera civilnoga društva iz dijaspore Zapadnoga Balkana koji žive u EU (umjetnike, aktiviste, novinare, blogere i influencere) da iskoriste duboko razumjevanje zajednice u kojoj žive, kao i moć suvremene tehnologije, te osmisle kreativna rješenja kojima ćemo se boriti protiv ekstremističkoga diskursa.

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI

1) Početkom lipnja organizirat ćemo meetupe u Zagrebu, Beču i Berlinu. Cilj ovih događaja je ponuditi nove, uzbudljive ideje, potaknuti kreativnost, razmišljanje i razgovor na temu identiteta, migracija, demokracije, ljudskih prava, političkoga i vjerskog ekstremizma. Tijekom meetupova, želimo razgovarati s vama o idejama koje će potencijalno biti pretvorene u kampanje, bilo u online ili offline svijetu, te koje će koristiti različite platforme (društvene mreže, blogove) i formate (foto, video, performans).

2) Nakon događaja, zainteresirani sudionici imat će priliku sudjelovati u europskoj kampanji “Resonant Voices”. Oni će dobiti mentorsku, tehničku i kreativnu podršku našeg tima kako bi realizirali ideje do kojih su došli.

3) Kampanja “Resonant Voices”
Uz podršku našeg tima, kreirat ćete svoje kampanje gdje ćete se baviti pitanjima relevantnim za dijasporu Zapadnog Balkana u EU (migracije, ljudska prava, politički i vjerski ekstremizam).

TIMELINE KAMPANJE
  • Campaign retreat – u 7. i 8. mesecu 2019
  • Campaign pilot – u 9. i 10. mesecu 2019
  • Campaign scaling – u 11. i 12. mesecu 2019
  • Campaign implementation – od 1. do 7. meseca 2020

Saznajte više o Resonant Voices Initiative in the EU projektu.